De NCCC organiseert op 8 april weer een dag bij Gabriëlle Veenstra van Kynospirit, de hondenschool die is gespecialiseerd in ringtraining. De afgelopen jaren hebben we daar op de NCCC dagen specifiek aandacht gegeven aan de presentatie in de ring. Dit jaar doen we iets anders.

Gabriëlle Veenstra heeft zich de afgelopen tijd geschoold in een vorm van hondentraining die een betere band met de hond en een betere presentatie in de ring kan ondersteunen: Body Awareness. Hierbij doen honden oefeningen op speciale hulpmiddelen. Die oefeningen verbeteren de balans en de coördinatie van de beweging, trainen de spieren en verhogen het zelfvertrouwen. Zie verdere toelichting in Clubblad 1 van eind februari 2018.
Maximaal tien NCCC leden hebben de kans om met hond aan deze dag mee te doen, aan het aantal deelnemers zonder hond is geen limiet. De dag duurt van 10 tot rond 16 uur en omvat twee praktijksessies, een lezing over Body Awareness en een lunch. De kosten zijn voor deelnemers met hond 50 euro, voor deelnemers zonder hond 30 euro. In deze prijs zijn koffie/thee en de lunch inbegrepen.
Aanmelden kan hier, tot 25 maart.